Coffee shop Amsterdam menu, overal in Amsterdam kom je ze tegen. Amsterdam heeft veel coffee shops. Dagelijks wordt er door lokale Amsterdammers en toeristen veel wiet gekocht. Maar hoe zijn de huidige menu’s ontstaan in de coffee shops? Er zijn voornamelijk drie verschillende soorten wiet, cannabis indica, cannabis sativa en cannabis rudelaris. Maar vandaag de dag zijn er door kruisingen, honderden verschillende soorten gecreëerd. Deze soorten zijn ontstaan doordat wiettelers verschillende wietplanten met elkaar hadden gekruist. Ook die varianten worden weer gebruikt voor kruising, waardoor er steeds nieuwe soorten worden gekweekt. Hoe zijn deze soorten verwerkt in het menu van coffee shops in Amsterdam?

Menu Coffee Shop Amsterdam?

Veel coffee shops in Amsterdam hebben een menu voor hun klanten, een uitgebreid menu. De categorisatie is meestal naar het effect van de plant ingedeeld. Het gevoel na het gebruik van wiet, verschilt sterk per soort. Deze effecten zijn: creatief, helder, high, slaperig, ontspannen, vrolijk, krachtig, mild en psychedelisch. Elk wietsoort bevat een bepaalt percentage van de drie hoofdsoorten. Als je weet hoeveel percentage van indica, sativa en rudelarisn jouw joint bevat, dan weet je direct met wat voor soort plant je te maken hebt. Natuurlijk zijn er geliefde wietsoorten die beter verkopen dan anderen. We gaan 5 wietsoorten op volgorde van populariteit bespreken, die vaak voorkomen in coffee shop menu’s in Amsterdam.

Amsterdam Coffee Shop Menu: populairste wiet

De coffee shops in Amsterdam hebben altijd de eerste deelnemer op het menu. De Amnesia wiet, in het Engels vertaalt dit naar geheugenverlies. Je kunt hieruit concluderen dat dit een sterke wietsoort is. Zelfs ervaren rokers erkennen dat Amnesia een sterke wiet is. Hoewel je niet stoned aan de bank vastgenageld zit, kan te veel Amnesia je geest verwarren, waardoor het besturen van je lichaam een uitdaging wordt. Op de tweede plaats heb je Haze wiet wordt bewonderd om zijn uplifting, euforische en zelf psychedelische mentale gevoel. Ondanks deze effecten kan de gebruiker toch fysiek actief blijven. De derde in onze lijst is de White Widow, na het roken zal de gebruiker een zeer krachtige stoned gevoel ervaren. Waarbij het uitgerust en stoned aanvoelt, terwijl je hoofd een vrolijke high ervaart. Als vierde, is de Power Plant (PP), naast de White Widow, één van de meest bekend wietsoorten. Doordat je een hoogvliegende cerebrale high ervaart, wordt deze ook toegepast als medicinale cannabis. Het wordt meestal toegepast bij depressie, stress, pijn of gebrek aan eetlust. De krachtige werking van deze wiet bevrijd de gebruiker van haar gebruiker van emotionele lasten. Voor sommige mensen is het wellicht te sterk, aan de krachtige werking heeft de PP immers haar naam te danken. Als laatst meer zeker niet minder gewaardeerd hebben we Northern Lights. Deze soort heeft waarschijnlijk een Afghaanse afkomst. Ondanks een aantal verhalen omtrent zijn oorsprong, is het een mysterie waar de plant exact vandaan komt. Je voelt het effect van goed in je lichaam, je spieren ontspannen en je hoofd ervaart een dromerig gevoel. Deze soort is een goede pijnstiller en werkt ook goed tegen slapeloosheid. Hopelijk heb je door deze top vijf een beeld over het soort wiet dat goed bij jou past. De volgende keer dat je een coffee shop in de pijp bezoekt in Amsterdam, vraag dan gerust aan het personeel voor meer informatie, met hun hulp ben je voorzien van een euforische avond.

Written by Coffee Stories