Er gaat niks boven een goede kop koffie en rustige pianomuziek. De website Top10s heeft voor Coffeestories de 10 mooiste pianoliedjes geselecteerd voor bij de koffie. Ben jij toe aan een break? Zet dan snel een sterke ristretto of cappuchino en geniet van deze pianomuziek.

Top 10 mooiste pianomuziek

In de top 10 mooiste pianomuziek staan zowel recente liedjes als oude meesterwerken. Oude componisten zoals Chopin, Beethoven en Debussy hebben prachtige pianomuziek uitgebracht. Naast deze oude werken staan er ook componisten van nu in de top 10 lijst. Onder andere pianomuziek van Yann Tiersen en Ludovico Einaudi staan in de lijst. Deze componisten zijn vooral bekend doordat hun pianomuziek gebruikt is in bekende films als Amelie en Intouchables.

Dit is de top 10:

 1. Una Mattina – Ludovico Einaudi
  9. Etude opus 9 no. 2 – Frédéric Chopin
  8. Le Moulin – Yann Tiersen
  7. La Campanella – Frans Liszt
  6. Prelude in E-mineur – Frédéric Chopin
  5. Clair de Lune – Claude Debussy
  4. La valse d’Amelie – Yann Tiersen
  3. Gymnopedie no. 1 – Erik Satie
  2. Fly – Ludovico Einaudi
  1. Moonlight Sonata – Ludwig van Beethoven

Zoals eerder vermeld bestaat de lijst uit oude en nieuwe componisten. De top 10 is gebaseerd op de populariteit en bekendheid van de pianoliedjes. Na het uitkomen van Amelie was het nummer Le Moulin genoteerd in diverse hitlijsten. Ook het pianoliedje Fly werd veel beluisterd na het uitkomen van de film Intouchables.

Wat is jouw favoriete muziek bij de koffie? Via de website van top 10 lijstjes kan je jouw reactie achterlaten voor andere koffieliefhebbers. Luistertip: via de streamings-service Spotify zijn er veel afspeellijsten beschikbaar die perfect zijn bij een kopje koffie. Naast klassieke muziek vind je hier ook blues en jazz nummers die het goed doen in koffietentjes.

Written by Coffee Stories