Praktijk voor ayurveda yoga en dorn therapie begeleidt vrouwen en mannen van jong tot oud in de levenskunst en -kunde om op een gezonde manier van het leven te genieten, lekker in je vel te zitten, mentaal en emotioneel fit en in balans te blijven door voeding en leefstijl consulten en behandelingen die gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van jouw leven.
Ayurveda is een natuurgeneeskundig systeem dat al meer dan 5000 jaar oud is en nog steeds toepasbaar in de moderne maatschappij. Het werkt met de 5 elementen leer en de bio energieen vata (ether lucht), pitta (vuur beetje water) en kapha (aarde water). Met behulp van deze kennis en inzichten kunnen personen, seizoenen, werk, sport, voeding, leefstijl gecategoriseerd worden en komen we tot unieke plaatjes.

Daar ieder mens uniek is, is de aanpak op iedereen persoonlijk afgestemd. Om een individueel  leefstijl voeding en behandelplan af te kunnen stemmen op de specifieke klachten en de persoonlijk situatie doe ik een consult. Dit bestaat uit een intake met ayurvedische diagnose van ondere andere pols en tong. Het behandelplan bestaat uit verschillende technieken en methoden zoals aanpassingen in de voeding en leefstijl, kruidentherapie ayurvedische massage en marma therapie, yoga oefeningen en ademhaling.

1 van mijn specialisaties betreft behandeling van vele rug- en nekklachten met behulp van de dorn breuss techniek en ayurvedische marma therapie.
Meer inzicht in jezelf krijgen, toegepaste levenskunst en kunde ontwikkelen?
Neem voor meer informatie en het maken van een afspraak contact op met monique.ayurveda@gmail.com, kijk op mijn website www.ayurvedapraktijk.nl voor uitgebreide uitleg over ayurveda yoga en de behandelingen en uiteenlopende aandoeningen waarvoor je terecht kunt bij mijn praktijk.

Written by Coffee Stories