Koffie is de meest gedronken drank van Nederland.

Gelukkig zijn er organisaties zoals de Consumentenbond die de moeite nemen om alle verschillende soorten espressomachines uit te testen, en vervolgens jou – de consument – helpen om zo voordelig mogelijk het apparaat in huis te halen waarmee je de lekkerste koffie maakt. In dit artikel kijken we naar een specifieke soort espressomachine, namelijk de volautomaat. De volautomaat maalt de koffiebonen gelijk in de machine. Er zijn (online) ontzettend veel verschillende volautomaten te vinden, met verschillende functionaliteiten en prijzen die variëren tussen de €200 en €5000. Hieronder de twee volautomatische espressomachines met achtereenvolgens de beste functionaliteiten in het algemeen (Beste uit de Test) en de beste verhouding in prijs en kwaliteit (Beste Koop).

De Beste uit de Test

De espresso volautomaat die bij de Consumentenbond als beste uit de test kwam is de PrimaDonna Elite ECAM65075MS van het Italiaanse merk De’Longhi (prijs: € 1695). Deze koffiemachine is voorzien van alle gemakken. Zo kun je ermee tot twee koppen koffie zetten op precies de manier zoals jij dat wilt. Als je jouw favoriete koffie- of melkspecialiteit hebt gevonden (bijvoorbeeld espresso, cappuccino of latte macchiato), kun je gemakkelijk de sterkte van de bereiding aanpassen. Daarnaast kun je zelfs een gebruikersprofiel instellen, wat handig is omdat je zo snel al jouw favoriete recepten kunt opslaan en kunt terugvinden via het gebruiksvriendelijke touchscreen. Het apparaat is ook nog voorzien van een warmhoudrooster om je bekers op op te warmen, waardoor je kopje koffie langer warm blijft. Tenslotte spoelt de PrimaDonna Elite alle onderdelen automatisch schoon na gebruik, waardoor de lekkere smaak en de goede hygiëne elke keer weer blijven behouden.

De Beste Koop

De Beste Koop komt uit een voordeliger segment maar biedt volgens de Consumentenbond genoeg opties voor de meeste gebruikers. De espressomachine met de beste prijs-kwaliteit verhouding is volgens de Consumentenbond de Philips 3000 HD8821/01 (prijs: € 285). Met deze volautomaat kun je kiezen uit twee hoeveelheden en stel je met vijf verschillende standen gemakkelijk de sterkte van de koffie in. Het apparaat beschikt over een geheugenfunctie die jouw gewenste koffiehoeveelheid opslaat, waardoor je met één druk op de knop jouw favoriete kop koffie kunt zetten. Tenslotte kun je met het stoompijpje je melk opschuimen, wanneer je een cappuccino of latte macchiato wilt bereiden.

Over Beans ‘n More

Op Beansnmore.nl vind je het meest complete en nieuwste aanbod koffie- en thee producten van Nederland. Beans ‘n More werkt samen met de grootste partners op het gebied van koffie en thee en kan jou hierdoor het grootste aanbod koffie, thee, koffie apparatuur en koffie accessoires van vele winkels aanbieden.

Written by Coffee Stories