Een kopje koffie doen is fundamenteel soms. Voor studenten is koffie de middel dat goede cijfers produceert en zorgt dat ze optimaal kunnen functioneren elke dag. Helaas is het soms moeilijk om ergens snel een goed kopje koffie te vinden. We hebben een lijstje gemaakt met de beste koffie tentjes gelegen naast de grootste campussen van Nederland.

Coffee-star, gelegen naast de Technische Universiteit Delft. Hecht je waarde aan duurzaamheid en fair trade? Dan ben je Coffee-star aan het juiste adres. Bij Coffee-Star branden ze hun eigen koffiebonen ter plekke en ze zijn bio gecertificeerd door SKAL. Dit betekent dat grotendeels van hun assortiment biologisch is. De Coffee-star assortiment is bovendien uitgebreid met broodjes en lekkers.

Afstand vanaf TU Delft: 750 meter

Naast de Universiteit van Amsterdam (Science Park) vindt je The Coffee Virus. Deze koffiespot zit in het midden van een creatieve hub voor freelancers en zakenmensen. “Coffee is our passion and reason for existence”. Met dit motto serveren de barista’s van The Coffee Virus koffie. Ben je geen freelancer of zakenman? Iedereen mag langs voor koffie, een stukje huisgemaakte taart, en lunchgerechten.

Afstand vanaf UvA SciencePark: 300 meter

Als je aan de Erasmus Universiteit Rotterdam studeert, kan je bij Cinta Coffee een kopje koffie drinken. Cinta Coffee is niet de dichtsbijzijnde koffie plek maar ze zijn het wel waard. Ze bieden naast heerlijker koffie ook taartjes om van te watertanden. Er is wel een Starbucks dichterbij de campus, maar we hebben het hier over echte koffie.

Afstand vanaf Erasmus Universiteit: 3.28 km

Naast de Universiteit Utrecht kan je voor een heerlijk kopje koffie bij Blackbird coffee & Vintage terecht. Een gezellige koffiespot die een assortiment van vintage fietsen en meubelen heeft. Naast delicieus koffie hebben ze ook broodjes en fair trade chocolade. Dus alles wat je zou willen van een koffiespot.

Afstand vanaf Universiteit Leiden: 200 meter

And last but not least, Anne & Max Leiden. Deze koffiespot is gelegen dichtbij de Universiteit Leiden (550  meter). Deze tent is bekend voor hun uitgebreide assortiment koffie en thee. Ook kun je bij hun terecht voor lunch of lekkers. De lunchgerechten bij Anne & Max Leiden zien eruit alsof ze vanuit een twee sterren restaurant zijn gekomen. Alles is heel netjes en voorzichtig voorbereid en dat zie je ook meteen op je bord.

Written by Coffee Stories