Consumenten willen steeds meer duurzaam en verantwoorde voeding kopen. Dit komt in feit omdat we met z,n allen steeds slimmer worden. Waar we vroeger voor dom werden gehouden door de grote multinationals en deze van alles in onze voeding verwerkte om het goedkoper te kunnen produceren en het er nog beter eruit te laten zien. Zijn we vandaag de dag mede door de vrijheid van het internet een stuk wijzer. We weten steeds beter wat wel en niet goed voor ons is.

Neem als voorbeeld programma’s zoals keuringsdienst van waarde. Mede door dit soort programma’s en de vele websites en blogs die ons vertellen wat er werkelijk in onze voeding zit worden we steeds bewuster. Daarnaast komt wijsheid met de leeftijd en beseffen we ons ook dat als we niet gezonder gaan eten, we meer kans lopen om ziek te worden.

Een goed voorbeeld van bewust, gezond en duurzaam eten is door middel van de recepten van Ekomenu. Deze valt onder de noemer maaltijdboxen. Zoals we die van HelloFresh, Mathijs Maaltijdbox en Marley Spoon in Nederland kennen.

Biologisch en gezond eten met Ekomenu.

Van de vele maaltijdboxen die ons land sinds 3 jaar rijk is is Ekomenu de jongste. Daarnaast is de oprichter van Ekomenu ‘Jack Stroeken’ Directeur geweest bij de eerste biologische maaltijdbox van Nederland ‘Beebox’. Jack Stroeken heeft met zijn Ekomenu als jongste telg goed kunnen kijken naar hoe deze maaltijdbox markt zich de laatste jaren heeft ontwikkeld en dan met name naar wat de vraag binnen deze specifieke markt van de consument was.

Hier speelt het bedrijf met z,n brede aanbod menu’s goed op in. Zo is Ekomenu niet alleen de enige maaltijdbox die echt 100% biologisch is. Als voorbeeld Beebox is maar 90% biologisch. Maar werken ze ook met Nederlandse boeren samen die duurzaam produceren. De natuur producten komen dan ook direct van het land van de boer bij jou in het menu terecht.

Via de website van Ekomenu kun je uit 8 verschillende maaltijdboxen kiezen. Momenteel hebben ze de volgende boxen op het menu staan.

  • Variatie menu.
  • Familie menu.
  • Vegetarisch menu.
  • Vegan menu.
  • Koolhydraatarm menu.
  • Gluten-lactosevrij menu.
  • Streekbox Bio.
  • 9 Maanden menu.

Zoals je ziet vullen ze een behoorlijk breed spectrum binnen de maaltijdbox doelgroep. Of je nu zwanger bent en een gepast menu wilt waarin rekening wordt gehouden met wat je wel en niet mag eten tijdens je zwangerschap. Of dat je juist wilt afvallen na bijvoorbeeld je zwangerschap of omdat je wat overgewicht hebt. Dan kun je weer als beste het Koolhydraatarme menu bestellen. Ook families, vegetariërs, veganisten en mensen met een allergie wordt aan gedacht.

100 % Biologisch en duurzaam geteeld.

Ekomenu heeft niet alleen een groot assortiment van maaltijdboxen waar je uit kunt kiezen. Ook alle ingrediënten en producten zijn 100% biologisch en duurzaam geproduceerd. Hiervoor werkt de foodbox bezorger nauw samen met Nederlandse boeren en producenten uit de buurt. De vers geteelde seizoensproducten komen op deze manier direct na het oogsten bij jou in een van de menu’s terecht.

Net zoals je gewend bent van alle andere foodbox aanbieders zijn ook de recepten en de menu’s van Ekomenu makkelijk te bereiden. Het concept maaltijdbox, blijft wat dit betreft natuurlijk nog steeds van kracht. De boxen worden gratis thuisbezorgd of kun je ervoor kiezen om deze zelf af te halen bij een Ekoplaza vestiging bij jou in de buurt.

Voor meer informatie en alle recepten ga je naar deze website over Ekomenu.

 

Written by Coffee Stories