Batterij

De CR17345 batterij, ook wel bekend als een lithium cilindrische batterij, is een veelgebruikte energiebron in tal van apparaten. Deze batterij, die een combinatie biedt van hoge energiecapaciteit en langdurige levensduur, wordt vaak gekozen voor zowel consumentenelektronica als industriële toepassingen. Dit artikel belicht de belangrijkste kenmerken, specificaties, toepassingen en voordelen van de CR17345 batterij.

Technische specificaties

De CR17345 batterij heeft een nominale spanning van 3 volt en een capaciteit die doorgaans varieert tussen de 2000 en 3000 mAh, afhankelijk van de specifieke fabrikant en het model. Deze capaciteit maakt de batterij geschikt voor apparaten die een langdurige en stabiele energiebron nodig hebben. De batterij heeft een diameter van 17 mm en een lengte van 34,5 mm, wat een compacte en veelzijdige vormfactor biedt.

De chemische samenstelling van de CR17345 batterij is gebaseerd op lithium-mangaanoxide (LiMnO2), wat bijdraagt aan de hoge energiedichtheid en de lange levensduur. Lithium-mangaanoxide batterijen staan bekend om hun betrouwbaarheid en veiligheid, wat essentieel is voor toepassingen waarbij constante prestaties vereist zijn.

Tip: CR17345 batterij kopen? Bij Batterijenstunter.nl wél uit voorraad leverbaar!

Toepassingen in consumentenelektronica

In de wereld van consumentenelektronica vindt de CR17345 batterij zijn weg naar verschillende apparaten. Van zaklampen tot digitale camera’s en van draadloze sensoren tot medische apparaten, deze batterij biedt de benodigde kracht en betrouwbaarheid. Vooral in apparaten die een lage tot middelmatige energiebehoefte hebben en waar lange gebruiksduur zonder frequente vervanging cruciaal is, is de CR17345 een uitstekende keuze.

Een van de grootste voordelen van deze batterij in consumentenelektronica is de lage zelfontlading. Dit betekent dat de batterij, zelfs als deze lange tijd niet wordt gebruikt, zijn lading behoudt en direct klaar is voor gebruik wanneer dat nodig is. Dit maakt het ideaal voor noodapparatuur en apparaten die niet dagelijks worden gebruikt.

Industriële en professionele toepassingen

Naast consumentenapparaten wordt de CR17345 batterij ook veel gebruikt in industriële en professionele toepassingen. Deze batterijen zijn te vinden in meetinstrumenten, veiligheidssystemen, en diverse soorten sensoren en detectoren. In deze context is de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de batterij van cruciaal belang, omdat uitval of falen ernstige gevolgen kan hebben.

Bijvoorbeeld, in meet- en regeltechniek worden deze batterijen gebruikt in apparatuur die vaak op afgelegen locaties wordt ingezet en waar regelmatige vervanging niet praktisch is. De lange levensduur en de mogelijkheid om in een breed temperatuurbereik te functioneren, maken de CR17345 batterij bijzonder geschikt voor deze veeleisende omgevingen.

Voordelen van lithium-mangaanoxide technologie

De keuze voor lithium-mangaanoxide technologie in de CR17345 batterij brengt verschillende voordelen met zich mee. Naast de eerder genoemde hoge energiedichtheid en betrouwbaarheid, bieden deze batterijen een breed werktemperatuurbereik van -40°C tot +85°C. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in extreme omgevingsomstandigheden, van vrieskou tot tropische hitte.

Daarnaast zijn lithium-mangaanoxide batterijen relatief licht in vergelijking met andere batterijtypes met vergelijkbare capaciteit. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor draagbare apparaten waar gewicht een belangrijke factor is.

Milieuvriendelijkheid en recycling

Een belangrijk aspect bij het gebruik van batterijen is de milieuvriendelijkheid en de mogelijkheid tot recycling. De CR17345 batterij bevat geen zware metalen zoals cadmium of kwik, die schadelijk zijn voor het milieu. Dit maakt ze een milieuvriendelijkere keuze in vergelijking met sommige andere batterijtypen.

Recycling van lithium-mangaanoxide batterijen is steeds beter mogelijk dankzij toenemende aandacht voor duurzaamheid en de ontwikkeling van efficiënte recyclingprocessen. Het is belangrijk om gebruikte batterijen in te leveren bij daarvoor bestemde inzamelpunten, zodat de materialen kunnen worden hergebruikt en de milieubelasting tot een minimum wordt beperkt.

Tip: Batterijen kopen? Uit voorraad leverbaar

Betrouwbare energiebron voor diverse toepassingen

De CR17345 batterij biedt een betrouwbare en krachtige energiebron voor een breed scala aan toepassingen. Of het nu gaat om consumentenelektronica, industriële apparatuur of medische apparaten, deze batterij levert de nodige energie met consistentie en duurzaamheid. De combinatie van hoge capaciteit, lange levensduur en milieuvriendelijke eigenschappen maakt de CR17345 een waardevolle keuze voor zowel dagelijkse als gespecialiseerde toepassingen. Investeren in kwaliteitsbatterijen zoals de CR17345 draagt bij aan betere prestaties van apparaten en een duurzamere omgang met energiebronnen.

Written by Coffee Stories