Voor de mensen die van natuur houden is het wellicht een leuke uitdaging om de achtertuin een natuurlijke look te geven. Er zijn veel manieren om dit te doen, dit artikel zal enkele ideeën aankaarten zodat jij inspiratie op kan doen voor je eigen stukje natuur, gewoon in je eigen achtertuin!

Meubel- en aanbouwmateriaal

Indien je een natuurlijke tuin wilt realiseren is het verstandig om qua tuinmeubilair en eventuele aanbouw (veranda of iets dergelijks) hout te gebruiken, ander materiaal is tegenstrijdig als je graag een natuurlijke sfeer wilt creëren. Planten en dieren staan bij een natuurlijke tuin op de eerste plek en een ‘te nette’ tuin met symmetrie en prachtig afgewerkte stenen bestrating is zeker mooi maar zorgt niet voor een natuurlijke uitstraling.

Bloemen en planten

Om een natuurlijke tuinsfeer te creëren is het belangrijk om daarbij goed na te denken over bloemen en planten en de plaatsing van deze bloemen. Als je alles mooi groepeert komt het minder natuurlijk over, maar het betekent natuurlijk ook niet dat je alles kris-kras door elkaar dient te zetten. Een mooie vlinderstruik zorgt voor leven in de tuin en indien je bomen in de tuin hebt staan kunnen vogelhuisjes of varianten (bijvoorbeeld een vleermuis huisje) of een zak met pinda’s ook veel vogels aantrekken en zodanig dus ook een natuurlijke sfeer.

Een zigzag pad

Een mooi zigzaggend grindpad of kiezelstenen pad zorgt ook voor een natuurlijke sfeer en geeft je daadwerkelijk het gevoel dat je in een park loopt. In combinatie met de bovenstaande tips kan je dus je tuin een ware transformatie laten ondergaan.

Het ontwerpen van je tuin

Voor de mensen die niet geweldig zijn in een tuinontwerp maken kan het handig zijn om een adviesgesprek in te plannen met een hovenier. De hovenier maakt vervolgens in overleg met jou een tuinontwerp waar al je wensen in verwerkt worden. De hovenier kan verder ook nog aanvullende werkzaamheden zoals het aanleggen van de tuin uitvoeren.

Written by Coffee Stories