Wie denkt dat wasknijpers er alleen maar zijn om de was op te hangen heeft het mis. Tegenwoordig zijn er wasknijpers in allerlei soorten en maten. De mooie grote gekleurde houten wasknijpers zijn multifunctioneel en kunnen voor eindeloos veel doeleinden worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een kapstok, oersterk en bestand tegen een grote lading jassen, tassen, dassen enzovoort maar ook erg decoratief voor memo’s, tekeningen van de kinderen, schoolschema’s en zelfs als magazine houder voor thuis of op het werk. Deze mooie grote (kleurrijke-) kapstokken zijn tevens decoratief en een aanvulling voor iedere wachtruimte, kantoor, keuken, hal en kinderkamer.

Foto: knijpertjes.nl

Een losse knijper kun je eenvoudig tegen elk glad oppervlak plakken met een tesa powerstrip. Deze kan wel 1,5kg dragen dus je badjas, handdoek of keukendoek hang je makkelijk zonder gedoe zo op. Geen gaten boren of moeilijk doen met lusjes, ophangen en klaar!

Wist je dat de knijpers ook te bedrukken of te graveren zijn?
Hoe leuk is het om je eigen naam en/of logo op zo’n grote houten knijper te zien!
Heb je een verjaardag, jubileum of een andere feestelijke gelegenheid?
Gebruik de knijper dan als (relatie-) geschenk, kaarsenhouder, servethouder, menukaarthouder of ter decoratie. In een luxe cadeaudoos met kaarsen, chocolaatjes of een (geborduurd of bedrukt) gastendoekje, zo geef je iemand een origineel en uniek cadeau waar diegene ook echt iets aan heeft!

Liever een kleiner formaatje?
Wasknijpers zijn er in vele kleuren en maten. Met gravure, bedrukking en/of magneet.
Steek ze bij een bloemetje om het kaartje mee vast te houden of als extraatje op je ingepakte cadeau. Heb je een (kinder-) feestje en wil je de snoepzakken of de zakjes met heerlijke bonbons op originele wijze dichtmaken, gebruik hiervoor een knijper met een houten cadeautje erop of een bloem. Ga je trouwen en wil je de tafel indeling op een originele manier presenteren dan kun je ervoor kiezen om de naamkaartjes neer te zetten met een knijper. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een middelmaat witte knijper met Mr & Mrs erin gegraveerd. Hoe leuk is dat?!

De magneet knijpers zijn super handig voor op je magneet bord, koelkast, afzuigkap of een andere magnetische ondergrond. Ze hebben namelijk een dubbele functie. Je kan er niet alleen iets achter hangen maar ook nog een aantal papieren tussen klemmen.

Mini knijpertjes in de kleuren roze en blauw worden veel gebruikt om (geboorte-) kaartjes op te hangen. Span een mooi lint of touw en de kamer is meteen leuk versierd!
Wat dacht je van Kerst? Hang je kerstkaarten ermee op of gebruik ze om je kerstversiering in de boom te hangen. Heb je nog miniknijpertjes over en ben je creatief genoeg dan kun je ze ook nog op je zelfgemaakte kerstkaarten plakken met hierin eventueel een leuke foto.  En met carnaval kun je ze nog leuk in je opgestoken haar steken!

Kortom: wasknijpers zijn voor eindeloos veel doeleinden te gebruiken. Ze zijn ontzettend functioneel, erg decoratief, verkrijgbaar in vele kleuren, maten en modellen. Met bloemen, uiltjes, cadeautjes, (gekleurde) kleertjes, lieveheersbeestjes, paddenstoelen, hartjes, teksten, muzieknoten, gepersonaliseerd, bedrukt, gegraveerd, beplakt, met glitters, en nog veel en veel meer.

Written by Coffee Stories