We kennen allemaal de lijstjes wel met de voor- en nadelen van het rijden met een elektrische scooter. Het rijden van 100 kilometer voor 1 euro en geen parkeerkosten hebben grote aantrekkingskracht op mensen die in de grote stad wonen. Ook het feit dat je niet meer naar een tankstation hoeft is zeer plezierig.

Wat echter minstens zo relevant is, is welke rijervaring het voertuig je biedt. Dat is dan ook precies waar we het vandaag over willen hebben.

Gemak van elektrische scooters

Het rijden van een elektrische scooter biedt diverse voordelen. Zo heb je geen problemen meer met starten. Het is een kwestie van de sleutel omdraaien en je bent klaar om weg te rijden.

De accu

Afhankelijk van het accupakket wat je bij de scooter koopt kan je actieradius variëren van 30 tot 100 km. Extra of grotere accu’s kosten wel wat meer, maar dat betekent ook dat je zonder problemen op je plaats van bestemming aankomt, en weer terug.

Veel elektrische scooters hebben een uitneembare accu. Dat betekent dat je niet afhankelijk bent van een stopcontact in de tuin of op straat. Je neemt de accu gewoon mee het huis in en legt hem daar aan de stroom.

De prestaties van elektrische scooters

Veel mensen vinden het ook belangrijk dat hun scooter een beetje vlot kan optrekken zodat ze in het verkeer goed kunnen meekomen. Hierbij speelt niet alleen het motorvermogen een rol, maar ook het gewicht dat de scooter moet verplaatsen.

Sommige scooters bieden diverse rijstanden, waarbij het accuverbruik lager of hoger is, afhankelijk van of je de eco- of turbostand hebt geselecteerd.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-scooter/

Het geluid

Daarnaast is het zeer plezierig dat een elektrische scooter geen herrie maakt. Dat betekent geen boze buren als je iedere ochtend vroeg naar je werk gaat. Maar ook de rust aan je hoofd tijdens de rit is van toegevoegde waarde bij een elektrische scooter. Je kunt onderweg bijvoorbeeld naar een podcast of muziek luisteren en toch ook nog horen wat er om je heen gebeurt. Dat is op een benzine-scooter wel anders, zeker als je een beetje doorrijdt.

Het comfort

Ook elektrische scooters zijn er in vele soorten en maten. Het is dus belangrijk dat je goed kijkt naar wat er bij je past. Als je klein en licht bent, is een grote en zware scooter niet alleen overbodig, maar ook onhandig. Ben je daarentegen lang dan is een kleine scooter niet comfortabel. Daarnaast hebben scooters een maximaal belastbaar gewicht. Dat is iets waar je ook rekening mee moet houden als je denkt regelmatig met 2 mensen op de scooter te zitten.

Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-driewielers/

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen hebben elektrische scooters vele voordelen, dus misschien zijn ze ook voor jou een goede optie?

Written by Coffee Stories