Als echte koffieliefhebber ben je natuurlijk veel in je keuken te vinden om een lekker bakkie te zetten. Wil je een leuke quote over koffie of koffiedrinken op een muur maken? Dan kan dat met muurstickers. Op internet zijn allerlei leuke citaten te vinden die over koffie en koffiedrinken gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de tekst Hoe ik me voel als er geen koffie is? Zwaar depresso. What else? Of de tekst Of course size matters. Nobody wants a small cup of coffee. In dit blog geven tips voor als je een muursticker wil bestellen. Plus welke stickers nog meer leuk zijn voor in de keuken.

Tips voor het bestellen van muurstickers

Als je muurstickers wil bestellen, is het belangrijk dat je het juiste materiaal kiest. Materiaal dat het meest voor stickers wordt gebruikt is vinyl. Dat is verkrijgbaar in wit en transparant. Transparant kan mooi zijn als je alleen een tekst op de muur wil. Al kun je in dat geval ook snijteksten nemen. Dat zijn stickers waarbij het vinyl om de letters heen weggesneden wordt. Dit geeft over het algemeen een mooi resultaat. Wil je liever een leuke foto op je muur plakken? Dan is wit vinyl de beste keuze. Op internet zijn veel leuke afbeeldingen te vinden. Wel moet je er rekening mee houden dat op foto’s auteursrecht kan zitten. Daar heb je geen last van als je een foto neemt van een gratis stocksite zoals Pixabay.com en Pexels.com.

Muurstickers met extra kleefkracht

Op de meeste muren zal een sticker van gewoon vinyl wel blijven plakken. Al is het altijd verstandig om dit eerst uit te proberen voordat je je definitieve sticker bestelt. Bij de meeste stickerleveranciers kun je wel proefmateriaal opvragen. Heb je een muur die wat lastiger te beplakken is – zoals een gemetselde muur -, dan kun je beter high tack vinyl gebruiken. Dit materiaal is grotendeels hetzelfde als gewoon wit vinyl, alleen heeft het een krachtigere lijmlaag. Daardoor blijven stickers van dit materiaal beter plakken. Houd er wel rekening mee dat stickers van dit materiaal ook lastiger te verwijderen zijn dan gewone vinylstickers. Bedenk dus van te voren goed wat voor sticker je op je keukenmuur wil plakken.

Andere stickers voor in de keuken

Behalve muurstickers zijn er nog andere stickers die leuk zijn voor in de keuken. Heb je bijvoorbeeld een raam in je keuken? Dan kun je daar leuke raamstickers voor maken. Bij Sticker.nl hebben ze naast de gewone raamstickers ook dubbelzijdige raamstickers. Je ziet dan buiten en binnen dezelfde opdruk. Ook kun je bij hen raamstickers maken van statisch vinyl. Dit materiaal plakt niet met lijm aan de ondergrond maar met statische lading, waardoor je de stickers makkelijk kunt verwijderen en meerdere keren kunt gebruiken.

Versier je deur of tegels met stickers

Heb je een keukendeur? Dan kun je daar een deursticker opplakken. En wil je wat leuke uitspraken op de tegels in je keuken plakken? Dan zijn daar speciale tegelstickers voor. Tegelstickers worden bij Sticker.nl standaard van high tack vinyl gemaakt. Ook worden de stickers altijd afgewerkt met een extra beschermlaag. Tegelstickers hebben wat meer te verduren dan andere stickers voor het interieur, omdat je je tegels natuurlijk ook schoon moet kunnen maken. Door de krachtigere lijm blijven de stickers goed zitten en de beschermlaag zorgt er voor dat je print niet aangetast wordt door agressieve schoonmaakmiddelen.

Written by Coffee Stories