Hipster

Op deze pagina leer je alles over de nieuwe subcultuur hipsters. Wat is een hipster? Wat doet een hipster in het dagelijks leven en hoe herken je een hipster? Dit zijn allemaal vragen die we op deze pagina voor je beantwoorden. Laten we beginnen bij het begin!

Wat is een hipster

Wat is een hipster nu eigenlijk? Zoals we hierboven al een beetje door lieten schemeren is het woord hipster niets anders dan een benaming voor een bepaalde supcultuur. Maar wat is een subcultuur dan? Een subcultuur is een bepaalde cultuur binnen een grotere cultuur. Laten we zeggen dat we allemaal Nederlanders zijn. We behoren allemaal tot eenzelfde cultuur met dezelfde normen en waarden. Maar hierbinnen hebben verschillende mensen kleinere groepjes bedacht, maar die toch groot genoeg zijn om ze cultuur te noemen. De hipsters zijn hier dus een voorbeeld van, maar denk bijvoorbeeld ook aan de gothics en de gabbers. Oke nu weet je dus dat hipster een subcultuur is, maar wat is die subcultuur dan precies? Goede vraag en lastig uit te leggen, maar we gaan dit proberen aan de hand van een aantal kenmerken.

Hoe herken je een hipster

Een ander woord voor een hipster kan ook zijn alternatieveling of alto. Hipsters vinden zichzelf over het algemeen anders dan de rest. Aan de andere kant zijn de hipsters gemakkelijk te herkennen en is het dus nog maar de vraag of ze wel zo alternatief zijn. Maar goed dat is een ander verhaal. Hoe herken je nu een hipster. We geven je aan aantal voorbeelden.
Mannelijke hipster
Baard met het haar strak achterover met opgeschoren zijkanten. Skinny jeans, het liefst met gaten. Boot schoentjes en eventueel een neuspiercing, een hoed en tattoos. Een echte hipster heeft als vervoer een fixed gear bike.
Vrouwelijke hipster
Eigenlijk geld voor de vrouw precies hetzelfde, behalve de baard natuurlijk.

Written by Coffee Stories