We herinneren ons allemaal nog wel de economische crisis van Griekenland een paar jaar geleden. Griekenland zou zonder de hulp van Europa failliet gaan en verkocht worden aan de hoogste bieder. 😉 Gelukkig is het niet zover gekomen en langzaam maar zeker kruipt het land weer uit de crisis. De economie groeit en ook toeristen gaan weer meer op vakantie naar Griekenland. Daarnaast zie je ook weer een stijging in het zakelijke verkeer mer Griekenland. Meer mensen doen met of zaken in het land en is ook de vraag naar Grieks sprekende mensen groter aan het worden.

Daarom is een cursus Grieks al een interessante cursus om te volgen, maar wanneer je meer het type bent dat andere mensen graag iets nieuws leert, dan is een cursus docent Grieks wellicht beter geschikt.

Grieks leren.

Veel mensen denken altijd dat je uit het land zelf moet komen om een bepaalde taal te kunnen doceren. Dit is natuurlijk flauwekul, want iedereen kan alles leren en hier in lesgeven. Er zijn wel twee dingen belangrijk om docent Grieks te worden, Je zult in de eerste Grieks moeten leren. Daarnaast zul je een lerarenopleiding moeten volgen.

Grieks leren kun je op veel verschillende manieren doen. Hiervoor kun je naar een school gaan, zoals het avondonderwijs, maar ook een zelfstudie zoals een thuiscursus of thuisstudie is een goede oplossing. Dan heb je nog de verschillende cursussen Grieks. Zeker wanneer bij de online cursussen is er een ruime keuze.

Zo kun je kiezen uit een snelcursus Grieks. Dit is niet aan te raden wanneer je docent Grieks wilt worden. Snel Grieks, is voor mensen die er op vakantie gaan of ene liefde hebben en enkel de basis willen leren om makkelijker te communiceren. Om docent te worden, kun je beter voor een cursus Nieuwgrieks leren schrijven en spreken gaan. Een volledige cursus dus.

Het Grieks is een bijzondere taal, daarnaast niet heel makkelijk omdat ze een heel ander alfabet hebben. Het Grieks alfabet is vooral bekend van de Alfa, Bèta en Omega. Daarnaast heeft de taal een zeer rijke cultuur en geschiedenis. Deze leer je ook tijdens je studie en is alles behalve saai. Je zult ook zien hoeveel invloed de Griekse taal op het Nederlands heeft.

Andere doeleinden.

Natuurlijk kun je Grieks leren vanwege meer doeleinden dan alleen docent worden. Je kunt natuurlijk ook aan de slag als vertaler / tolk. Hier is ook steeds meer vraag naar, nu de economie van Griekenland weer groeit. Maar ook voor privé doeleinden kan het interessant zijn om Grieks te leren.

Indien je serieus geïnteresseerd bent in het leren van de Griekse taal, dan wil ik je in de richting wijzen van de website Grieksleren.nl waar je een compleet en duidelijk overzicht van alle online cursussen Grieks kunt vinden.

 

 

Written by Coffee Stories