Zoals we allemaal weten is koffie altijd al een grote hype geweest en lijkt het erop dat deze als maar groter wordt. De vraag naar koffie begint toe te nemen en steeds meer mensen raken geïnteresseerd in koffie. Tijd voor een barista cursus zou je zeggen. In dit artikel vertellen we jou meer over het volgen van een barista cursus en hoe je de juiste barista cursus uit kiest.

Een SCA barista cursus volgen

SCA, ook wel bekend als speciality coffee association, is een toonaangevende organisatie die probeert de kwaliteit van barista en koffie cursussen te waarborgen. Hiervoor hebben ze een opleidingssysteem bedacht waar overal ter wereld gebruik van wordt gemaakt. De SCA cursussen kun je indelen in verschillende categorieën, namelijk barista skills, brewing, roasting en sensory. De barista Skills is bedoelt voor beginnende of gevorderde barista’s.

Bij de SCA Roasting cursus houd je voornamelijk bezig met het proces van roasting, terwijl je bij de SCA Sensory meer leert over de smaken en aroma’s van koffie.

Foundation, intermediate of professional

Wanneer je voor een SCA cursus kiest, kun je ook nog eens uit verschillende niveaus kiezen. Elke categorie zoals we die eerder besproken hebben, heeft drie verschillende niveaus, namelijk foundation, intermediate en professional. Aan de foundation en intermediate kun je zonder enige vooropleiding deelnemen. Wanneer je de professional cursus wilt volgen, zal je eerst een intermediate diploma moeten behalen. Het grote voordeel van SCA barista cursussen is dat het diploma wereldwijd erkend wordt.

Wanneer je zowel de foundation, intermediate en de professional hebt gevolgd ben je in staat andere cursisten les te geven. Let op: voor elk diploma dat je behaalt worden extra kosten in rekening gebracht. Begin je pas net met een barista cursus, dan word je aangeraden om met de SCA barista skills foundation te starten.

Zie je het niet zitten om een barista cursus te doen, dan kun je natuurlijk nog altijd kiezen voor een workshop. Een barista workshop duurt over het algemeen korter en daarnaast kan iedereen hieraan deelnemen. Het nadeel van een workshop is dat je geen diploma ontvangt die wereldwijd erkend wordt.

Written by Coffee Stories