Als je gaat solliciteren voor een baan, is het van belang dat je een goede indruk maakt. Natuurlijk lees je je in over de organisatie, zorg je dat je precies weet wat de functie inhoudt en kan je zonder blikken of blozen je sterke punten opnoemen. Maar vergeet niet dat je met je kleding ook een onuitwisbare indruk achterlaat! YoungCapital heeft daarom een aantal leuke organisaties om kledingadvies gevraagd.

Zo leren we al snel dat je bij de ietwat formelere organisaties zoals Rabobank of ING niet in een spijkerbroek moet aankomen. Dan sta je al met één-nul achter, volgens hoofd recruitment van de Rabobank. Bij een wat hippere organisatie als CoolBlue kan dat juist weer wel. Zeker voor een functie als koerier moet je volgens CoolBlue vooral doen waar jij je lekker bij voelt. Zelfs piercings zijn ok!

De semi-formele outfit doet het eigenlijk bij elke organisatie goed, al maakt het voor sommige organisaties nog wel verschil of je te maken krijgt met klanten of niet. Dan ben je het visitekaartje van een bedrijf en kan je beter voor iets netter gaan. Toch is dit de meest veilige keuze als je niet precies weet wat je aan moet trekken.

Ten slotte kan je ook nog kiezen voor een formele outfit. Doe dit vooral als je voor bijvoorbeeld een management vacature gaat solliciteren. Ook banken en verzekeringsmaatschappijen zien dit soort outfits graag.

De beste tip volgens ons? Verdiep je in de cultuur van het bedrijf. Als je het echt zeker wilt weten kan je natuurlijk ook altijd even contact opnemen met de HR-afdeling. Dat laat ook nog eens zien dat jij je echt wil inzetten om de functie te krijgen!

Written by Coffee Stories