Van handmatig brouwen naar koffiemachines

Koffiemachines zoals de Jura Z8, Feama of Schaerer zijn prachtige brouw exemplaren, maar waar komen ze vandaag? Even een korte samenvatting. Afgezien van suiker, zout en olie, is koffie waarschijnlijk een van de meest waardevolle koopwaar in de wereld. Per dag worden er twee miljard kopjes koffie gedronken. Dit is ook de reden waarom er een grote vraag is naar koffiemachines. In 1990 ontstond de vraag voor mooiere apparaten die goed aansluiten in moderne keukens- en kantoor. Dit resulteerde in geheel nieuw ontworpen koffiemachines, in verschillende kleuren en stijlen. Deze kleine kookapparaten bezorgen je tegenwoordig je dagelijkse cafeïne boost. De laatste jaren zijn ‘enkele portie’ koffiemachines erg populair geworden. Deze brouwmethode bereidt precies genoeg koffie voor één portie. Koffiemachines zoals de Jura Z8, zijn daarnaast gemakkelijk schoon te houden en je kunt er speciale soorten koffie mee maken. Ze gaan zelfs zo ver tegenwoordig dat je een koffiemachine gemakkelijk kan bedienen met een touchscreen display of vanaf een afstand met je tablet of smartphone. Het verbeteren van het bereidingsproces heeft voor nog meer koffieliefhebbers gezorgd.

De Jura Z8: Koffiemachines voor koffieliefhebbers

Het is een bekend feit dat de meeste kantoren op koffie draaien. Een Jura Z8 koffiemachine bijvoorbeeld mag daarbij niet ontbreken. Ook thuis begin je meestal de dag met je koffiemachine. Als je wakker wordt, is er naast een gezond ontbijt, niets lekkerder dan een vers kopje koffie. Je haalt het meeste uit je koffie als je tussen 10:00 uur s’ochtends en 12:00 uur s’ middags een kopje pakt. Begin direct aan die vervelende opdracht die je altijd uitstelt! Ook in de middag tussen 14:00 en 17:00 uur is een goed moment om het meest te halen uit de cafeïne. Zo heb je extra brandstof om nog de laatste uurtjes te knallen op het werk. Om het beste uit je koffiemelange te halen, is een goede apparatuur onmisbaar. Welke machine het beste bij jou past, hangt af van de situatie. We gaan samen kijken naar een aantal passende koffievoorzieningen. Daarom hebben we voor jou, een paar bekende ochtendhumeur bestrijders, zoals de verzameld.

Koffiemachines van de Jura Z8 tot de Dalla Corte koffiemachines

Wat koffiemachines betreft, is er bijna geen volwassen persoon in de wereld te vinden die nog nooit koffie uit een apparaat heeft gedronken. Er is zoveel keus, waar moet je beginnen met zoeken? Voor de liefhebbers hebben wij een kleine selectie gemaakt uit bekende favorieten. Allereerst beginnen we met Jura koffiemachine, een pionier op het gebied van kwalitatief en volautomatische koffiemachines. Daarnaast kan je met hun model voor meerdere personen koffierecepten samenstellen en opslaan onder ieders naam. Heel handig als je een huishouden vol koffieliefhebbers hebt. Uiteraard moet je daarvoor wel je naaste wel lief aankijken. Als tweede hebben we de Dalla Corte koffiemachines, dit Italiaanse merk is de crème de la crème op het gebied van koffiemachines. Deze topper wordt trouwens ingezet bij koffie- en baristakampioenschappen. Dus als je wil deelnemen aan het Dutch Barista Championshop, dan kan jij met deze pruttelaar je vakkennis en vaardigheden laten testen. We gaan gelijk door naar de derde op onze lijst, Animo, een geschikt model voor op kantoor, dit merk is erg populair vanwege de eenvoudige bediening en onderhoudsgemak. Een aantal modellen hebben volledig recyclebare componenten en een Energy Save mode voor minder energieverbruik. Goed voor het milieu en de portemonnee van de baas. Dus voor thuis, op kantoor, of tijdens een kampioenschap, je bent altijd voorbereid met een Jura Z8, Dalla Corte of de Animo koffiemachine.

Written by Coffee Stories