Wanneer je een ondernemer bent in de horeca dan houd je niet van stilzitten en ben je continue bezig om het maximale uit je bedrijf te halen. Uiteraard draait het in de horeca allemaal om eten, drinken en gastheerschap, maar alleen met deze onderdelen ben je er nog niet. Er zijn namelijk diverse zaken die zeer belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat de operaties zo vlekkeloos mogelijk verloopt en het maximale bedrijfsresultaat wordt behaald.

Een van de ondersteunende tools die een onschatbare waarde hebben en de bedrijfsvoering op verschillende punten vergemakkelijkt, is een specifiek kassa software systeem. Er zijn tal van verschillende varianten op de markt met diverse mogelijkheden en integraties die zeker de moeite van het overwegen waard zijn, omdat een kassasysteem tegenwoordig veel meer is dan alleen een bonnenprinter.

Optimalisatie van voorraadbeheer en bestellingen met moderne kassasoftware

Wanneer je overgaat op een nieuw kassasysteem dan is het belangrijk om goed te bedenken wat je precies uit een software systeem wil halen. Een van de onderdelen die niet iedereen zich realiseert, is het gebruik van het kassasysteem voor onder andere voorraadbeheer en voor de personeelsbezetting.

Tip: Kassasysteem horeca kopen die je zaak op voorsprong zet?

De meest moderne kassasystemen hebben diverse integraties met andere softwarepakketten die het mogelijk maken het reserveringssysteem, het bestelsysteem en het kassasysteem aan elkaar te linken, waardoor er een stuk efficiënter gewerkt kan worden en er automatisch tellingen worden gedaan van de voorraad en het systeem zelf dat met suggesties komt voor nieuwe bestellingen. Naast het feit dat dit efficiënter is op het gebied van tijdbesteding voor het personeel, is het ook een aanzienlijke kostenbesparing, omdat er een stuk minder ‘waste’ kosten zijn voor de keuken door minder bederf.

Verbeter de dienstverlening en snelheid van service met mobiele kassa’s

Naast de optimalisatieslag met betrekking tot voorraadbeheer en bestellingen, kan er op het gebied van de dienstverlening ook winst geboekt worden met een modern kassasysteem. Deze kassasystemen maken het bijvoorbeeld mogelijk om iPads of mobiele applicaties te gebruiken in plaats van computers met grote beeldschermen.

Uitgelicht: POS systeem horeca onmisbaar in elke horecazaak

Door deze mobiele kassa’s kan het bedienend personeel dichter bij de gasten blijven en deze ook sneller van dienst zijn. Er hoeven ook geen bestellingen meer met pen en papier opgenomen te worden, want alles kan direct aan tafel worden opgenomen en direct in het systeem gezet worden. Dit maakt het proces niet alleen sneller, maar ook een stuk minder gevoelig voor fouten in de bestelling.

Written by Coffee Stories