Een multifunctionele kantoorprinter is een combinatie tussen een printer, kopieerapparaat en een scanner. Overweeg je een multifunctionele printer te kopen? Dan is dat een logische keuze, aangezien dit twee apparaten scheelt. Steeds meer consumenten en organisaties kiezen daarom steeds vaker voor een multifunctionele kantoorprinter ten opzichte van een traditionele printer.

Voordelen multifunctionele kantoorprinter

Een multifunctionele kantoorprinter heeft, zoals de naam als zegt, meerdere functies. Daarnaast bevat een dergelijke printer nog meer voordelen. Hieronder vind je de voordelen op een rijtje:

  • Een multifunctionele printer bespaart je aanzienlijk veel ruimte. Voor een printer, kopieerapparaat en een scanner heb je vaak een aparte ruimte nodig, omdat de apparaten toch veel ruimte in beslag nemen. Nu heb je maar één apparaat in plaats van drie!
  • Een multifunctionele printer kost meer dan een traditionele printer, maar is goedkoper wanneer je alle drie de apparaten los koopt.
  • Alles wordt eenvoudig op één apparatuur uitgevoerd. Wel zo handig!
  • De printers zijn erg gebruiksvriendelijk en kunnen snel worden aangesloten op het netwerk. Ook kan je eenvoudig van je computer of mobiel printen zonder in te loggen. Dankzij Apple AirPrint, Wi-Fi Direct en NFC kan je snel de bestanden printen die je nodig hebt.
  • Storing? Geen probleem! Deze printers laten precies zien wat het probleem is. Ook geeft de printer aan hoe je dit oplost. Nooit meer zoeken naar vastgelopen A4’tjes.

Multifunctionele kantoorprinter leasen

Alhoewel een multifunctionele kantoorprinter vaak goedkoper is dan een traditionele printer, is een printer alsnog een grote investering. Daarom zijn er steeds meer bedrijven waarbij je een printer kunt leasen. Het te betalen bedrag wordt vaak verdeeld over een periode van meestal 36 tot 60 maanden waardoor er meer geld over blijft voor andere zaken. Mocht je hier interesse in hebben, vergeet dan niet de kosten voor een onderhoudscontract.

Heb jij al een multifunctionele kantoorprinter op werk?

Written by Coffee Stories