Een mooi interieur krijg je natuurlijk met meubels en accessoires van gave merken. Nu zijn er natuurlijk grote namen, zoals Vitra en Made of hippe merken als House Doctor en Urban Nature Culture, maar er zijn verschillende merken van Hollandse bodem die jou ook een hele hoop mooie meubels en accessoires te bieden hebben.

HK Living

HK Living is een van de bekendere Nederlandse merken en hun assortiment is als Scandinavisch design te omschrijven. HK Living is opgericht door Emiel Hetsen en Sander Klever, HK staat dus voor ‘Hetsen’ en ‘Klever’.

Wat HK Living heel erg typeert is de retro look die veel van hun producten hebben. Zo hebben de banken en hockers van HK Living een mooie seventies look. Daarnaast zie je dat het HK Living servies ook wat meer kleur krijgt. Na een lange tijd, hoeft servies niet meer saai wit te zijn. Bij HK Living vind je vandaag de dag schitterend gedecoreerd aardewerk, felgekleurde keramieken vazen en schalen en zelfs gekleurde glazen. Bij HK Living kan je terecht voor al je meubels en woonaccessoires.

KEK Amsterdam

KEK Amsterdam is een merk dat zich helemaal toegelegd heeft op wanddecoratie. Naast behangstroken, vind je bij KEK Amsterdam ook behangpanelen en behangcirkels. De echte Hollandse identiteit komt ook naar voren bij veel van hun designs die gebaseerd zijn op de kunstwerken van Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw. Naast behang vind je ook andere mooie wanddecoratie, zoals prints op hout en muurstickers. Met KEK Amsterdam haal jij echte eye-catchers in huis.

It’s About RoMi

It’s About RoMi is een merk dat ooit ontstaan is op een zolderkamer aan de Amsterdamse grachten. In 1993 begonnen de oprichters van RoMi verlichting te maken, deze hobby liep al snel uit de hand en vandaag de dag kan je bij It’s About RoMi terecht voor een uitgebreide collectie lampen in allerlei stijlen.

RoMi staat voor ‘Real open Minded Individuals’ en het merk laat zich inspireren door het stadse leven, maar ook door de natuur. Dit zie je ook terug in het materiaalgebruik van dit merk. De lampen van It’s About RoMi zijn over het algemeen gemaakt van natuurlijke materialen en hebben een eenvoudig, maar stijlvol design.

Dit merk maakt ook de Good & Mojo verlichting. Wanneer deze lampen verkocht worden, wordt een deel van de opbrengst aan de Waka Waka foundation gedoneerd, zodat mensen in arme gebieden ook toegang krijgen tot elektriciteit en verlichting. It’s About RoMi, is dus niet alleen maar mooi design, het is ook nog eens een betrokken en duurzaam merk.

Written by Coffee Stories