De consumptie van bier lijkt jaar na jaar af te nemen. Wijn is aan het winnen! Steeds meer mensen kiezen voor een goed glas wijn. Het is slim om te investeren in een goede kwaliteitswijn. Er zijn vele verschillende wijnen en sommigen zijn simpelweg niet te drinken. Anderen zijn heerlijk en je wilt eigenlijk meer van de wijn. Wanneer het in een goed glas wordt gedronken kun je er nog meer van genieten. Wat kan men nog meer doen om optimaal te genieten van een lekker glas wijn?

Laat de wijn rusten

Het is belangrijk om de wijn te laten rusten. Wijnen die wat ouder zijn moeten op de eindbestemming een paar weken op een donkere plek tot rust komen. Bij de jonge wijnen is het niet zo belangrijk.

De juiste temperatuur

Witte wijn en rode wijn is gevoelig voor de juiste temperatuur. Een verkeerde temperatuur zorgt voor een verkeerde ervaring. Rode wijn moet niet boven de twintig graden Celsius zijn. Kamertemperatuur is perfect voor een rode wijn. De alcohol verlaat het glas wanneer het te warm is. Het bouquet raakt dan uit balans en de wijn proeft wat zuur. Niet wat je graag wilt.

Witte wijn 

Een witte wijn kan het beste koud geserveerd worden. Bewaar de witte wijn niet in de koelkast. Het neemt alle smaken en geuren over uit de koelkast. Leg de wijn bij de rode wijn. Doe hem in een wijnkoeler voor het serveren. Hij is dan lekker koel.

Het juiste glas

Veel wijnhuizen laten hun eigen wijnglazen graveren om de klanten een optimale beleving te geven als ze de wijn drinken. Daarnaast is het natuurlijk een kans om wat reclame te maken voor de heerlijke wijnen welke ze verkopen. Drink de wijn uit het juiste glas om het nog beter te laten smaken.

Written by Coffee Stories