Werk jij regelmatig vanuit huis? In dit artikel een aantal praktische tips om optimaal samen te werken. Ook al werk je vanuit huis.

Vergaderen

Fysiek bij elkaar in de ruimte zijn om te vergaderen is al lang niet meer nodig. Er zijn talloze handige Apps beschikbaar waarmee je o.a. kunt videobellen. De meest handige Apps hebben we voor je op een rij gezet in dit artikel “de beste manieren om te videobellen

Samenwerken aan projecten

Werk je aan een project en wil je het hele team betrokken houden over de voortgang? Dan kun je het beste gebruik maken van Basecamp of Trello. Met deze apps kun je de workflow, to-do lijstjes, documenten en stand van zaken  in één dashboard terugvinden.

Ook WhatsApp is heel geschikt om in een klein team contact met elkaar te houden. Je hebt direct contact en kunt vaak snel schakelen omdat je kunt zien of een bericht wel of niet is gelezen.

E-mailen

Er is al vaker beweerd dat e-mail zou verdwijnen. Niets is echter minder waar. Het is nog steeds de meest gebruikte manier om contact te houden met je collega’s. Wist je dat je in Outlook met behulp van de Snelle Stappen functie heel veel kunt automatiseren? Een slimme truc die je veel tijd bespaart!

Koffiepauze

Doordat je weinig afleiding hebt en in een fijne vertrouwde omgeving werkt, kun je je goed concentreren. Complexe taken kun je je volle aandacht geven en echt even knallen. Pas wel op dat je niet te lang, zonder pauze, doorwerkt.

Neem dus op tijd een kopje koffie! Na een korte pauze kun je fris weer aan de slag!

Geschreven door Ingeborg Lentjes, SecretaresseNet.nl

Written by Coffee Stories