Afgelopen weekend heb ik kennis gemaakt met een gezellig, knus en stijlvol hotel in het stadje Gorinchem. Ik heb hier zo’n leuk weekend en goede ervaring gehad, dat ik dit graag met jullie deel!

Gorinchem

Gorinchem is een stad in Zuid-Holland. Ondanks dat je er alles kan vinden wat je nodig hebt, voelt het absoluut niet aan als een stad. Meer als een gezellig en sfeervol (wat groter) dorp. De binnenstad beschikt over verschillende winkels en een groot marktplein dat ‘s zomers vol staat met terrassen en waar nu een grote schaatsbaan staat. Een en al sfeer, dus!

Overnachten

Overnachten in Gorinchem kan op verschillende plekken. Wij hebben eerst wat rondgekeken op AirBnB, waar ook verschillende mogelijkheden zijn. De stad beschikt daarnaast ook over verschillende hotels. Sommige liggen echt buiten het centrum, dus dat wordt ons afgeraden. In dat geval loop je al gauw minimaal een kwartier om in het centrum te komen en in die omgeving is dat ook weinig te vinden. Daarom hebben wij gekozen voor hotel Goud & Zilver. In één zin: de beste hotel ervaring die ik ooit heb gehad!

Absoluut goud waard

Het hotel bestaat uit verschillende suites, waardoor je alle ruimte hebt die je nodig hebt. Iedere suite blijkt een andere stijl te hebben en daadwerkelijk ontworpen te zijn door een architect. En stijlvol was het zeker! Daarnaast is de service echt uitermate goed én persoonlijk. We waren in eerste instantie ook nog opzoek naar een bed & breakfast in Gorinchem. Deze hotelervaring bood het beste van beide werelden. De sfeervolle en persoonlijke touch in combinatie met kwaliteit, privacy en stijl.

Omgeving

We hebben anderhalve dag in Gorinchem doorgebracht. Op het marktplein hebben we heerlijk gegeten, in de winkelstraten hebben we kerstinkopen gedaan en buiten het centrum genoten van een middagje in een subtropisch zwembad. Gegarandeerd genoten, dus!

Toen we het in Gorinchem wel gezien hadden, hebben we in het hotel wat tips gevraagd voor de omgeving. We hebben in de buurt Slot Loevestein bezocht, waar we heerlijk hebben gewandeld en de geschiedenis van dit landelijk bekende kasteel hebben ontdekt. Om Gorinchem heen liggen tevens de grote steden Rotterdam, Breda en Utrecht. Hier hebben we de laatste dag nog lekker wat geshopt.

Een absolute aanrader!

Written by Coffee Stories