In plaats van zelf een auto te kopen en hiervoor alles te moeten regelen zoals de verzekeringen, motorrijtuigenbelasting, het onderhoud, de banden en alle overige aspecten die nodig zijn bij het rijden en hebben van een auto. Kun je er ook voor auto leasen kiezen op basis van een privé lease.

Privé een auto leasen.

Wat je vandaag de dag steeds meer ziet zijn gemak diensten. Diensten die niet zozeer noodzakelijk zijn, maar wel een groot gemak, tijdbesparing en in veel gevallen ook geld besparen. De private lease is zo,n dienst die de laatste jaren erg populair is. Het gemak van een private lease is dan ook dat jezelf nergens meer over hoeft na te denken. Een dergelijk private lease contract heeft alles wat je nodig hebt. je betaald enkel een maandbedrag aan de leasemaatschappij en die regelt de rest voor je.

Hoe werkt dat leasen?

  1. Je gaat naar een van de websites van de vele privé leasemaatschappijen. Daar kies je vervolgens een automerk en model uit. Je kunt desgewenst en afhankelijk van de leasemaatschappij ook nog een aantal opties en pakketten voor de gewenste auto selecteren.
  2. Na het configureren van je je droomauto, selecteer je de looptijd van je leasecontract. Dit is meestal 24, 48 of 60 maanden. Daarna kies jet het aantal te rijden kilometers. Op basis van deze gegevens kan er nu een leaseprijs berekend worden.
  3. Vraag een offerte aan en vergelijk deze desnoods met nog enkele andere auto’s en leaseprijzen.

Wat zit er bij de private lease?

Nu je je favoriete automerk en model hebt uitgekozen om in te gaan rijden als lease auto. Doe je dit tegen het berekende lease maandbedrag. In dat vaste bedrag wat elke maand exact hetzelfde is zitten alle kosten die bij het auto rijden horen. Op de brandstof na.

Dit wordt voor een vast bedrag allemaal door de leasemaatschappij geregeld.

  • Motorrijtuigenbelasting.
  • Alle verzekeringen.
  • Onderhoud en reparaties.
  • Vervangen van banden.
  • Vervangend vervoer bij reparaties.
  • Wegenwacht / pechhulp en heel Europa.
  • Vast maandbedrag.

Zoals je hierboven ziet is een auto leasen met een private lease een groot gemak. Je hoeft verder echt nergens meer aan te denken, alleen zelf nog even tanken. 😉

Is een auto leasen goedkoper of duurder dan kopen?

Er zijn een aantal voorbeeld berekeningen te vinden op het internet waarmee je goed kan zien dat in veel gevallen een auto leasen goedkoper is dan kopen. Echter zijn er teveel factoren om dit voor elke situatie te kunnen zeggen. In het berekenen van de kosten bij het auto kopen spelen namelijk factoren mee die dynamisch zijn. Zoals het onderhoud en de reparaties. Ook het merk en de extra opties op de auto spelen een grote rol. Via de website van de ANWB kun je verschillende rekenmodules vinden die je hierbij kunnen helpen.

Het grote voordeel van een auto leasen via een private lease zit hem vooral in het feit dat leasemaatschappijen de auto goedkoper kunnen aanbieden middels de leaseprijs. De restwaarde is tenslotte voor de leasemaatschappij en kunnen ze de auto voor een leuke prijs doorverkopen wanneer jij uit geleased bent. De leasemaatschappijen kopen auto’s centraal en dus goedkoper in. Het onderhoud, de reparaties en alles andere elementen gebeurd in eigen beheer en belasting technisch weer erg interessant voor de leasebedrijven die samenwerken met autodealers.

Als gebruiker hoef je bij een privé lease tenslotte niet de hele auto te financieren en af te betalen. Dit is geen huurkoop of kopen op afbetaling zoals dat bij een zakelijke lease, als een financiële of operationele lease wel het geval is. Je betaald alleen voor het gebruik van de auto gedurende de periode en voor het aantal kilometers dat je gaat rijden. Daarom wordt er vaak ook nog een meer en minder kilometerprijs afgesproken in het private leasecontract.

Private lease vergelijken.

Omdat dit gedeelte van de automotive markt erg in trek is zie je meer en meer bedrijven die op de vraag naar private leasen inspringen. Dit zorgt ervoor dat er meer aanbod is, de prijzen omlaag gaan en er meer geconcurreerd wordt. Maar dit zorgt er ook voor dat de consument het overzicht kwijt raakt. Gelukkig wordt ook hierop ingesprongen en kun je op verschillende websites terecht die lease maatschappijen vergelijken. Op deze website vind je alle informatie over auto leasen. Of dat nou een private lease is of een zakelijke leasevorm. Je vind er naast informatie over de leasevormen, ook een groot aantal leasemaatschappijen vermeld in hun database. Zo kun je op basis van categorie, soort, merk, model en je woonplaats zoeken naar leasebedrijven die aan jouw wensen voldoen.

 

Written by Coffee Stories