Hoe leuk is het als je gasten binnenkomen en je hebt leuke winterdecoraties? En dan niet alleen de opgetuigde kerstboom, hoe leuk die ook is. Maar denk bijvoorbeeld aan de leefkeuken inrichten winter. Dit kun je al doen met kleine accenten, denk aan een sneeuwpop, of een leuk wintertafereel in een glazen stolp op het kookeiland. Wist je dat je zo’n glazen stolp met wintertafereel ook zelf kan maken? Meerdere winkels verkopen een lege glazen stolp en meerdere soorten kleine decoratie. Met een leuke basis van wat nepsneeuw kom je al een heel eind. Daarna kan je bijvoorbeeld een rendier erop zetten of wat leuke kerstbomen.

Kookinspiratie voor de winter

Nu is je keuken leuk ingericht met winterse taferelen, maar wat ga je allemaal koken? In de winter kan je meer dan alleen stamppot en erwtensoep. Hoewel je vooral met stamppot ook eindeloos kan variëren. Open je kruidenkastje maar eens en probeer te experimenteren met die andijvie. Oven geroosterde groenten is ook een heerlijk winters gerecht, hierbij kan je gebruik maken van allerlei hartige groenten om het gerecht een winters gevoel te geven. Of probeer eens een andere soep dan erwtensoep, zoals een zoete aardappelsoep.

Thermostaat laag of andere maatregelen?

Iedereen is op het moment druk bezig met besparen, zeker wat betreft de energierekening. De makkelijkste manier om te besparen is door de thermostaat minder hoog te zetten. Dit hoeft niet altijd, er zijn andere manieren om te besparen. Deze besparingen hoeven geen grote investering te zijn, maar je kan met kleine dingen beginnen. Sommige mensen denken namelijk gelijk aan het vervangen van hun ramen met glas wat meerdere lagen heeft. Maar je kan al beginnen met iets simpels als een tochtstrip. Deze zijn makkelijk te bevestigen aan de onderkant van deuren en dichten de kier waardoor er minder koude lucht binnenkomt en de warme lucht binnenblijft, precies zoals het hoort.

Warm blijven en een warme sfeer

Naast het laaghouden van de energierekening wil je het natuurlijk wel lekker warm hebben. Goed nieuws dan, want je kan het ook warm krijgen zonder de verwarming hoger te zetten. Een simpele manier is om er ’s avonds een lekker dekentje bij te pakken, dat is warm en lekker knus. Maar misschien wil je wel je slaapkamer laminaat bedekken met een vloerkleedje. Bijvoorbeeld naast je bed want dat is lekker warm wanneer aan je blote voeten. Of wat dacht je van kaarsjes ’s avonds aanzetten, dan creëer je een leuke sfeer en je huis ruikt ook nog eens heerlijk.

Activiteiten in de (nep)sneeuw

Het is altijd een verassing of er weer sneeuw komt in de winter. Maar sneeuw of niet, er is genoeg pret te beleven aan typische wintersporten. Veel steden hebben in de winter een schaatsbaan. Tijd om een rondje te maken natuurlijk! Maar er zijn nog veel meer dingen die je kan doen op een schaatsbaan. Heb je ooit geprobeerd te curlen? Eens kijken wie er het beste kan richten met die grote stenen. Of wat dacht je van een potje ijshockey? Verzamel je team en neem die stick in je handen, schaatsen aan je voeten, puck op het ijs en klaar om te gaan!

Written by Coffee Stories