Zoals je waarschijnlijk op mijn sociale pagina hebt gezien, heeft Jannes mij tijdens mijn vakantie in Kroatië een huwelijksaanzoek gedaan, waar hij ineens met een trouwring van witgoud voor m’n neus stond..

Verliefd, betrokken – de eerste gevoelens en indrukken!

“Ik wist het” was mijn eerste reactie toen ik bij zonsondergang het dakterras betrad met uitzicht op zee in ons appartement in Kroatië. Jannes stond verkleed voor me en naast hem zijn broer Manfred, die dit moment op video vastlegde. En hoewel ik al maanden vermoedde dat Jannes hier iets mee te maken had, was het ontroerend en mooi. Ik ken hem gewoon te goed en dus werd voor onze vakantie opnieuw bevestigd dat de aanvraag waarschijnlijk niet lang zal duren. Zelfs op de dag dat hij anders was dan normaal, maakte de vermeende verrassing van Manfred tot Susi op de 25e huwelijksverjaardag me een beetje in de war. En ik had gelijk dat de verrassing voor mij gepland was.
Het was bijzonder emotioneel toen Jannes over Angel sprak. Je herinnert je misschien dat het altijd mijn wens was om Angel bij me te hebben tijdens deze momenten. Aangezien dit helaas niet meer mogelijk is, heeft Angel hem de opdracht gegeven om vanaf nu voor mij te zorgen. De eerste tranen rolden hier al. De kroon op het werk was echter het sieraad dat een bijzonder groot en waardevol onderdeel van de verloving vertegenwoordigt. Hij maakte een pootafdruk kort voor Angel’s dood en liet deze op een trailer graveren. Dus mijn kleine engel is altijd bij me en ik weet zeker dat hij ons op deze prachtige avond heeft gadegeslagen. Angel kan nu ook bij de bruiloft aanwezig zijn.
Op de een of andere manier gebeurde het allemaal zo snel dat ik me slechts vaag kan herinneren dat Jannes op de klassieke manier voor mij op zijn knieën ging. Het is maar goed dat we ook alles op video hebben en op elk moment weer van dit moment kunnen genieten. We sloten de avond af met een heerlijke maaltijd. Alles was heel relaxed, Jannes was zichtbaar opgelucht en het had niet mooier kunnen zijn. Je moet weten dat ik meer antiromantisch ben. Jannes heeft precies de juiste dosis romantiek ingebracht zonder goedkoop of overdreven te zijn. Hij heeft gewoon alles goed gedaan.

De dag erna!

De dag erna begon de verloving normaal en rustig. Pas een paar uur later begon ik langzaam na te denken over wat er met ons zou gebeuren en een eerste gevoel van overweldiging sloop naar binnen. Hoewel we keer op keer filosofeerden over waar en hoe we willen trouwen en ik af en toe naar locaties of trouwjurken zocht, was het ineens zo echt. Waar moeten we beginnen en hoe zit het met het budget? Doen we het echt zoals we het ons hadden voorgesteld?
Ondertussen hebben we 3 weken na onze verloving al een geschatte dienstregeling. We willen in het najaar van 2019 trouwen en hebben daarom ruim twee jaar de tijd om alles voor elkaar te krijgen. De huidige focus ligt op een gratis huwelijksceremonie aan het Gardameer. Een plek waar we ons prettig voelen en die ook voor onze gasten goed bereikbaar is. Onze eerste taak is dus het vinden van de perfecte locatie. Daarna boeken we de band en zorgen we voor de catering – al het andere staat nog steeds in de sterren. Wat betreft de versiering doen we alles zelf, want mijn moeder steunt me hier niet alleen van een bruidsmeisje. Ze heeft een talent voor bloemen en decoraties en weet hoe het konijn rent.

Hoe meer ik onderzoek en plan, hoe sneller ik eindelijk met Jannes wil trouwen. Het is nog twee jaar, maar achteraf zal deze keer waarschijnlijk voorbij vliegen. Ik wil er zo goed mogelijk van genieten, niets overhaasten (wat niet zo eenvoudig is, omdat ik meestal meteen ideeën wil implementeren) en gewoon opkomen voor het perfecte feest voor ons. Ik ben erg dankbaar dat Jannes en ik dezelfde smaak hebben en daarom maak ik me geen zorgen over de komende planning.
De dag na onze vakantie konden we al de sfeer van de bruiloft opsnuiven en de bruiloft en vieringen van vrienden begeleiden.

Written by Coffee Stories