Voor veel mensen is een auto een hele leuke aanschaf. Natuurlijk zit er standaard een prijskaartje aan, maar een gaaf nieuw vervoersmiddel om mee rond te rijden is altijd leuk. De een heeft dat gevoel natuurlijk meer dan de ander. Waar sommige mensen gek zijn op auto’s en dit ook echt een hobby kan zijn, is het voor anderen simpelweg niet meer dan een vervoersmiddel. Voor beide partijen schrijven we hier over iets heel interessants: een auto importeren uit het buitenland. Want bij welke groep jij ook hoort, dit is absoluut de moeite waard!

Auto’s in het buitenland

In Nederland rijden er ontzettend veel auto’s op de weg, maar zo is dat ook het geval in het buitenland. Ons buurland Duitsland is natuurlijk een echt autoland, maar ook België heeft mooie exemplaren. En wat dacht je van Amerika? Zeker in Europa rijden veelal dezelfde auto’s rond, maar ook zitten er in sommige landen wat – voor ons – unieke exemplaren tussen. Auto’s die Duitsland nog op de markt heeft, zie je in Nederland soms nauwelijks rijden. Daarnaast is ook de tweedehands markt in het buitenland vaak heel anders. Waar het in Nederland vrij normaal is om jarenlang met een auto te doen, switchen ze in Duitsland al een stuk sneller naar een nieuw vervoersmiddel. En dat terwijl er nog absoluut niets mis mee hoeft te zijn.

De voordelen voor ons

Bovenstaande situatie biedt ons in Nederland absoluut twee voordelen. Zo heb je in eerste instantie meer kans op een unieke auto die je collega, buurman of vrienden niet gauw zullen rijden. Daarnaast is een tweedehands auto importeren uit Duitsland bijvoorbeeld heel interessant, omdat dit financieel absoluut voordelen biedt. Zo kun je al gauw enkele duizenden euro’s besparen door een auto daar aan te schaffen.

Hoe dat komt?

Hoe dat financiële voordeel zit, zit zo. Omdat Duitsers vaak vele malen korter met een auto doen dan wij in Nederland, is de tweedehands markt natuurlijk een stuk groter. Binnen 5 jaar verkopen deze bestuurders hun auto vaak weer. En wat we allemaal vroeger met economie hebben geleerd: des te groter het aanbod, des te lager de prijs. Bingo!

Hulp

Natuurlijk komt er ook zeker het een en ander kijken bij het importeren van een auto uit het buitenland. En waarschijnlijk heb je hier zelf niet al te veel ervaring mee. Gelukkig zijn er bedrijven die dat wél hebben. Zij importeren je auto snel uit het buitenland én helpen je met het papierwerk dat hierbij komt kijken. Zo heb je binnen no-time dé auto van je dromen voor de deur staan en weet je ook dat alles goed geregeld is.

Written by Coffee Stories