Een gietvloer in huis is helemaal hot. Vroeger werden dit soort vloeren vooral gebruikt in showrooms van winkels of in openbare gebouwen, zoals ziekenhuizen. Maar de industriële en minimalistische woontrends van de laatste tijd zien wij dat mensen steeds vaker kiezen voor een gietvloer in huis.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is meestal een epoxy of polyurethaan vloeistof dat wordt uitgestreken over de ondergrond. Meestal bestaat deze vloer uit meerdere lagen. een gietvloer heeft daarbij een minimale dikte van 2-3 mm.

Hoe wordt een gietvloer geplaatst?

Voordat een gietvloer gegoten kan worden moet de ondergrond voorbereid zijn. In eerste instantie moet de ondergrond goed geschuurd en waterdicht gemaakt worden. Bovendien moeten oneffenheden op de vloer ook weggehaald worden. In tegenstelling tot veel andere vloeren, kunnen de plinten vervolgens geplaatst en afgekit worden. Om te zorgen voor een optimale hechting en goede afwerking van de vloer wordt er een epoxy primer op de ondergrond geplaatst. De volgende dag kan de gietvloer aangebracht worden en hoeft je vloer alleen nog maar te drogen, voordat jij je woning of kamer kunt inrichten.

Wat zijn de voordelen van een gietvloer?

Een gietvloer zorgt voor een strak en naadloos resultaat, wat je met andere vloeren vrijwel niet kunt bereiken. Bovendien kan je een gietvloer in vrijwel elke kleur krijgen. Daarnaast heeft een gietvloer in huis een aantal mooie voordelen:

  1. Een gietvloer is duurzaam: een gietvloer heeft een bijzonder lange levensduur waardoor je minder snel je vloer hoeft te vervangen.
  2. Gemakkelijk onderhoud: Omdat de gietvloer helemaal naadloos is en strak wordt afgewerkt, kan jij je vloer gemakkelijk schoonmaken. Het oppoetsen of in de was zetten van de vloer is niet nodig.
  3. Gemakkelijk toepasbaar: Gietvloeren kan je op beton of een afwerkvloer aanbrengen, maar je kan je gietvloer ook gewoon over je tegelvloer of houten vloer leggen.
  4. In elke kleur: Een gietvloer kan je vrijwel in elke kleur krijgen en het is ook mogelijk om kleuren te combineren, zodat je bijvoorbeeld een industriële betonlook kunt creëren met je gietvloer.

Wat kost een gietvloer?

Een gietvloer is over het algemeen niet veel duurder dan een laminaatvloer of tegelvloer van goede kwaliteit. Een simpele coating over je vloer kan al voor enkele tientjes per meter verricht worden. Maar wil je een mooie gietvloer op kleur dan moet je toch rekening houden met een vanaf prijs van zo’n € 50,- p/meter. Goedkoop is duurkoop en dat geldt ook voor de gietvloer prijzen. Goedkopere gietvloeren kunnen namelijk scheuren, verkleuren en gemakkelijker slijten of beschadigen.

Written by Coffee Stories