De dermaroller is een kleine apparaat die geschikt is voor de huid. Het apparaat bestaat uit naalden, die ervoor zorgen dat je huid er minder oud uit gaat zien. Het vertraagd de huidveroudering dus, hiermee bedoelen we rimpels en wallen. Ook zorgt het apparaat ervoor dat je huid stevig wordt, waardoor het ook fijner aanvoelt. Met het apparaat draai je rondjes op je huid. Bij de gevoelige plekken, zoals onder de ogen moet je er niet vaak overheen gaan. Als je de dermaroller op de huid wilt toepassen is het beter om eerst een dagverzorging aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat je gezicht minder rood wordt. Ook kan de dermaroller sneller over het huid heen glijden, omdat het wat vettiger is gemaakt. De dermaroller mag niet op andere lichaamsdelen gebruikt worden. Er zijn ook dermarollers voor het lichaam, maar die hebben een andere afmeting.

Het gebruiken van een dermaroller

Vaak denk je bij een dermaroller dat het moeilijk is om te gebruiken. Dit beeld hebben mensen meestal, omdat het er best wel apart uitziet. Je ziet namelijk alle naalden en dat schrikt men vaak af. In werkelijkheid is het helemaal niet zo ingewikkeld en kun je het eenvoudig gebruiken. Als je de dermaroller voor het eerst gebruikt moet je je gezicht goed wassen met water en een tonic. Ook is het beter om een crème na de behandeling aan te brengen. De naalden moeten worden gereinigd met alcohol.  Als je klaar bent met de dermaroller moet je het weer gaan desinfecteren met alcohol en water, zodat je geen bacteriën kunt krijgen. De dermaroller gebruik je van links naar recht, boven naar beneden en schuin. Je maakt dus niet de heletijd rechte lijnen. Dit wordt ook wel de micro needling behandeling genoemd.

De juiste maat dermaroller kiezen

Als je een dermaroller voor het gezicht wilt kiezen, heb je vaak de keuze uit verschillende afmetingen. Vaak tussen de 0,3 en 1,55 mm. De dermaroller met een afmeting van 1,5 wordt geadviseerd niet voor het gezicht te gebruiken.  De 0,5 mm is ideaal voor de huid, omdat het collageen aanmaakt en dat is wat je wilt.

Banana powder make-up

Naast dermarollers zijn er ook andere manieren om je huid er mooi uit te laten zien, ook al is het niet permanent. Banana powder make-up is het geheim van bekende sterren zoals Kim Kardashian en Angelina Jolie. Het transparante poeder wordt gebruikt om je foundation te fixeren. Je kunt er diverse plaatsen mee highlighten en donkere kleuren verbloemen. Het product kan elke dag gedragen worden en is een van de nieuwste trends op het gebied van make-up.

Bron:Dermarolling.nl

Written by Coffee Stories