Zwart. Het is technisch gezien geen kleur, maar het is wel heel populair. Vooral in de mode zien we heel veel zwart. Zwarte kleding is chic, elegant en kleedt vaak mooi af. Het is een veilige kleur die gewoon altijd kan. Zowel zakelijk als naar een feestje. Het valt niet op en toch is het een zeer aanwezige kleur. Daarom is zwart ook een zeer geliefde kleur voor tassen.

Veelzijdig qua uitstraling
Zwart is een kleur die wordt gezien als degelijk, betrouwbaar, klassiek, feestelijk, chic en elegant. Per type tas verschilt de uitstraling van zwart overigens. Zo is een zwarte dokterstas eerder betrouwbaar dan feestelijk en is een zwarte handtas of clutch uitgevoerd in leer weer meer elegant en stijlvol dan zakelijk. Dat heeft ook te maken met het type tas en de functie van de tas. Uiteraard kunnen contrasterende kleuren en glinsterende details het verschil al snel maken.

Stoere kleur voor mannen en vrouwen
Mannen kiezen ook graag voor een zwarte tas. Dat heeft te maken met het feit dat zwart niet snel vuil wordt en bovendien een stoer karakter heeft. Dat stoere karakter, daar houden vrouwen ook wel weer van. Zwart leer heeft een robuust en stoer uiterlijk. Zelfs wanneer het om zwart, zacht suède gaat. In combinatie met een zilverkleurige details, zoals een schakelketting als schouderband of een zilveren gesp, krijgt deze tas een nog stoerder uiterlijk.

Het kan altijd
Zwart kan gewoon altijd. Je hoeft dus niet meerdere tassen aan te schaffen om deze bij al je outfits te laten passen. Zelfs bij een streetwear outfit met jeans, T-shirt of sweater en sneakers misstaat een zwarte leren rugtas of schoudertas niet. Dat is de veelzijdigheid van zwart en daarom houden veel mensen van zwarte tassen en worden er heel veel zwarte tassen gemaakt door de designers. Heb jij al een zwarte tas?

 

Written by Coffee Stories