Wij krijgen erg vaak de vraag; Wat kost een scootmobiel? Dit is op zich een lastige vraag om zo te beantwoorden. Allereerst is het zo dat de kosten van een scootmobiel per product verschillend zijn. Zo heb je bijvoorbeeld een scootmobiel die erg goedkoop is, maar er zijn ook hele dure varianten. Het is dan ook niet de vraag wat een scootmobiel kost, maar je moet jezelf afvragen wat heb je nodig. Wanneer je namelijk puur op de prijs een mobiliteitsproduct aanschaft ben je niet verzekerd van de juiste functie van het product. Wanneer je eerst bij jezelf nagaat wat je precies wilt hebben en vanuit daar een beslissing maakt, kun je veel specifieker op je eigen situatie een keuze maken. Hierdoor kan de prijs van een scootmobiel weliswaar duurder uitvallen, maar dan weet je zeker dat hij ook echt bij je past!

Is een scootmobiel wel iets voor mij?

Deze vraag is voor veel mensen een overweging waard. De stap naar het gebruik van een zorgproduct is namelijk voor sommige mensen een grote stap. Dit komt omdat mensen niet snel willen toegeven aan het minder mobiel zijn. Echter kan het voor enorm veel mensen veel schelen wanneer ze er aan toe geven. Door het gebruik van een scootmobiel kun je namelijk afstanden afleggen die je kunnen helpen in je sociale leven. Ga bijvoorbeeld lekker koffie drinken met familie zonder dat zij je op hoeven te komen halen of dat het alleen bij jou in huis kan!

Voor en nadelen aan een scootmobiel

Een scootmobiel kent erg veel voordelen ten opzichte van andere mobiliteitsproducten, zoals een rollator of een rolstoel.  Deze voordelen zijn vooral gerust op de afstand van het zorgartikel. Met een scootmobiel kun je namelijk vele malen grotere afstanden afleggen dan wanneer je met een rollator of rolstoel reist. Daarnaast kun je ook veel sneller gaan met dit product. Echter zijn er op de korte afstanden wel wat nadelen. Zo is het elektrische mobiliteitsproduct veel minder flexibel in de korte bochten en is hij absoluut niet in huis te gebruiken. Wij van Uw-rollator.nl raden dan ook echt aan om een combinatie van de verschillende mobiliteitsproducten te gebruiken. Zo kun je er voor kiezen om in het huis een rollator te gebruiken en wanneer je met familie een weekendje weg gaat ook de rolstoel meenemen. Daarnaast kun je gebruik maken van de scootmobiel als je in je eentje de deur uit wilt. Deze perfecte combinatie zal er voor zorgen dat je overal gemakkelijk uit de weg kan. Het draait er immers om dat je zo mobiel mogelijk blijft!

Written by Coffee Stories