Vanuit Nederland ben je in enkele uren rijden in de Ardennen. Vooral mensen die in het zuiden van Nederland wonen, met name Limburgers. Daar ligt de prachtige, bosrijke streek letterlijk om de hoek. Toch is de natuur een wereld van verschil met die van ons kikkerlandje. De Ardennen hebben genoeg te bieden om tijdens een heerlijke korte vakantie, of weekend te verblijven.

Activiteiten en uitstapjes

Vanuit een camping in de Ardennen ben je binnen een mum van tijd op plekken waar je je kan vermaken. Er liggen vele kleine ruïnes en kastelen in de Ardennen. Een echte aanrader voor de mensen die van architectuur en geschiedenis houden. Hetzelfde geldt voor de kleine pittoreske dorpen en stadjes. Verder zijn de steden Luuk en Eupen vlakbij. Hier is ook genoeg te doen. Ook plaatsen in Zuid-Limburg zoals Heerlen, Maastricht, Valkenburg en Kerkrade zijn om de hoek. Het Duitse Aken is ook eenvoudig en snel bereikbaar. Wanneer je echt in de Ardennen wil blijven, is Spa de ‘place to be’. Dit oude stadjes biedt genoeg mogelijkheden om een excursie te boeken.

Outdoor en Survival

De Ardennen staan natuurlijk bekend als een hot spot voor actievelingen. Er zijn talloze bedrijven die spannende outdoor- en survival activiteiten organiseren. In de Ardennen kun je heerlijk fietsen en wandelen. Kies er voor om zelf een mountainbike te huren of om met een groep en instructeur op pad te gaan. Verder kun je deelnemen aan uitdagende activiteiten, zoals raften, paintballen, klimmen & abseilen, tokkelen, boogschieten of een dropping. Speleologie behoort ook tot de mogelijkheden. Dit houdt in dat je ondergrondse grotten gaat verkennen. Dat zal je niet snel meer vergeten!

Kamperen met familie

Wanneer je er even met je familie tussenuit wil, is een weekend Ardennen ideaal. Juist omdat het zo dichtbij is, verlies je weinig tijd met reizen. Hierdoor houdt je meer tijd over voor de echte leuke dingen. Er zijn veel campings in de Ardennen. De meeste zijn ook nog vrij goedkoop ook!

Written by Coffee Stories