Iedereen heeft het woord vast wel gehoord, een walkie talkie, maar wat is het en hoe zit het precies in elkaar? Een walkie talkie is een apparaat waarmee je kunt communiceren. Een walkie talkie wordt ook wel een portofoon genoemd en het wordt vaak gebruikt in een bedrijfssituatie. De walkie talkie is een apparaat, waarmee je snel kunt communiceren naar meerdere personen. Je kunt alleen niet tegelijkertijd praten. Het bereik van een walkie talkie is afhankelijk van een aantal omstandigheden. Bij vrij zicht, dit wil zeggen dat er geen gebouwen of andere obstakels in de weg staan dan is er het beste bereik. Het is nog wel afhankelijk van de walkie talkie zelf wat het maximale bereik kan zijn.

Wordt de walkie talkie nog gebruikt?

Door de nieuwe technologieën zijn er veel nieuwe communicatiemiddelen op de markt gekomen. De huistelefoon zien we al bijna niet meer. Bijna iedereen is in bezit van een mobiele telefoon. Daarnaast is social media ook een vorm van communicatie en dit kan allemaal op de telefoon, wordt de walkie talkie dan nog wel gebruikt? Ja, zeker de walkie talkie wordt bij verschillende instanties gebruikt, zoals de politie, het leger en ambulancemedewerkers. Lees hier meer info over walkie talkies.

Portofoon in bedrijfssituaties

Het leger maakt gebruik van walkie talkies in oorlogssituaties.  Voor agenten is het ook een snelle manier om met veel mensen tegelijk te communiceren. Ambulance medewerkers gebruiken het, omdat ze zo snel mogelijk moeten communiceren in dringende gevallen. Misschien moeten ze wel zeggen dat er een bed moet klaargelegd worden of er moeten meer dokters aanwezig zijn. Ook wordt een walkie talkie recreatief gebruikt, kinderen gebruiken het als speelgoed maar ook liefhebbers van skiën gebruiken het om contact te houden tijdens een ski vakantie en ook als ze off piste gaan.

 

Bron: WalkieTalkie.nl

Written by Coffee Stories