Totaalreiniging is iets wat relevant is voor elke pandeigenaar. Hierdoor behoudt het pand zijn frisse uitstraling. Totaalreiniging heeft betrekking tot al het onderhoud rondom ons huis. Denk hierbij aan het schoonmaken van de gevels, glasbewassing. Maar ook het reinigen van je zonnepanelen, dakgootreiniging en ongediertepreventie behoren hierbij. Reiniging jij zelf je pand of laat je het doen?

Zelf je woning reinigen

Kies je niet voor totaalreiniging en reinig je liever zelf je pand? Dan brengt dat verschillende voordelen met zich mee. Door een pand zelf te reinigen kan je veel geld besparen. De aanslag op je woning kan je met verschillende middelen proberen te reinigen: hogedrukreiniging, bleek, schoonmaakazijn, allesreiniger, soda of chemische middelen. Maak altijd gebruik van schoonmaakhandschoenen om je handen te beschermen tegen de schoonmaakmiddelen. Let op dat sommige schoonmaakmiddelen eerst in moeten trekken voordat het viezigheid los begint te raken. Probeer het middel eerst op een kleine gedeelte van de muur om het resultaat te bekijken.

Uitbesteden totaalreiniging

Het uit laten besteden van totaalreiniging scheelt je veel werk. Schoonmaakbedrijven beschikken over professioneel apparatuur waardoor zij snel en efficiënt te werk kunnen gaan. De prijzen die worden gehanteerd, zijn erg uiteenlopen. Dit wordt namelijk bepaald door de uit te voeren werkzaamheden en de omvang van de klus. Indien je het laat uitbesteden, is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. De offertes kan je vervolgens vergelijken om te bepalen welke het meest aantrekkelijkst is.

Daarnaast gaan schoonmaakbedrijven zeer zorgzaam om met je gevel. De ondergrond van je gevel is erg kwetsbaar. Het gebruik van verkeerde middelen kan ervoor zorgen dat je gevel beschadigd: hierdoor ontstaan er scheuren in het voegwerk waardoor je niet volledig meer wordt beschermd tegen het weer. Een aangetaste gevel kan er zelfs toe leiden dat een pand in waarde daalt. Het herstellen van je gevel kan hoog in de kosten oplopen. Mocht je twijfelen, laat het dan over aan een schoonmaakbedrijf. Zij weten welke type reiniging het beste je pand. De meeste schoonmaakbedrijven maken geen gebruik van schadelijke stoffen en werken op een milieuvriendelijke manier.

Written by Coffee Stories